Apple laptops

appleAlles over Apple laptops hebben wij verzameld op 1 pagina. Het Amerikaanse bedrijf dat bekend is van zijn laptops en tablets heeft ook computers en laptops. Zo heeft Apple de MacBook Air, MacBook Pro en de MacBook. Ieder jaar verschijnt er een nieuwe variant, zoals we dit ook bij de iPhones kennen. Deze laptops zijn altijd van zeer hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Daarnaast is ook het design erg mooi. Natuurlijk is dit deels smaak, maar Apple doet er alles aan om een zo goed en mooi mogelijk product neer te zetten.

Het uiterlijk van de laptops is voor een groot deel hetzelfde. De MacBook Air is dunner, de MacBook pro weer een stuk krachtiger. Daar kan nu ook de MacBook aan worden toegevoegd. Deze nieuwe variant bevat niet de naam Air en niet de naam Pro. Deze laptop is een beetje een kruising tussen een laptop en tablet. Vooral wanneer er naar bepaalde technieken wordt gekeken, zien we veel van de tablet terug. Overigens bevat de MacBook wel gewoon een toetsenbord.

Apple laptops vergelijken

Wil jij graag een Apple laptop kopen? Maar weet je niet zo goed welke laptop bij je past? Laptopkeuzes helpt je graag met het vinden van de juiste MacBook. Door de keuzehulp in te vullen, gaan wij opzoek naar een passend advies. Ben je veel onderweg? Dan is de Macbook Air misschien iets voor jou. Heb je andere wensen? Wij vergelijken alle Apple laptops en geven een persoonlijke Top 3 die bij jou past.

Heb je al iets in je hoofd? Je kunt ook gebruik maken van de filtering. Zo kun je zelf bepalen hoe groot het scherm moet zijn, hoe krachtig de prestaties moeten zijn of hoeveel harde schijf ruimte je wilt hebben.

Keuzehulp

Vul de onderstaande vragen in.
Klik op "Bekijk advies", zodra je de vragenlijst hebt ingevuld.
Meer weten? Ga met je muis over de informatie iconen.

Waarvoor wil je de laptop gebruiken?
Vrije tijd besteding (internet, chatprogramma's en email)
Schoolgebruik voor het maken van verslagen en presentaties
Foto en videobewerking

Spelen van spelletjes


Gebruik je de laptop onderweg?
Ja, ik neem mijn laptop vaak mee en vind het belangrijk dat de laptop licht is. Minilaptops (10 - 14 inch) zijn licht, maar ook laptops zonder DVD speler wegen een stuk minder. Deze laptops hebben een gewicht tussen de 1 en 2 KG.
Ja, ik wil de laptop af en toe meenemen buiten huis. Een normale laptop weegt rond de 2 KG. Tot 2,5 KG is de laptop prima mee te nemen.
Nee, het gewicht van de laptop is niet belangrijk. Normale laptops hebben een gewicht tussen ongeveer 2 en 4 KG.

Welke grootte moet het scherm van de laptop hebben?
Zo klein mogelijk Wij selecteren een laptop tussen de 10 en 14 inch. Deze kleine laptops zijn kompakt en licht. Een nadeel hiervan is, is dat toetsen meer op elkaar zitten en het beeld kleiner is.
Normale grootte Een laptop tussen 14 en 16 inch. Dit zijn de meest populaire laptops en hiervan is het grootste assortiment.
Groot scherm Een laptop van 16 inch of groter. Deze laptops wegen iets meer maar bieden meer werkruimte. Vervangt de laptop jouw desktop (vaste) computer? Dan kan een groot scherm een goede uitkomst zijn.
Geen voorkeur

Sla je veel media op zoals films, documenten en afbeeldingen?
Ja, ik kijk veel films en wil deze opslaan op de laptop Heb je veel grote documenten en films, dan raden wij een laptop aan met meer dan 1000 GB (1 TB) aan opslag.
Ik kijk af en toe een film en heb een aantal foto albums op mijn laptop Voor dagelijks gebruik heeft men over het algemeen voldoende aan een laptop met 500 GB data. Wij selecteren een laptop die meer dan 500 GB aan bestanden kan opslaan.
Ik heb bijna geen bestanden op mijn laptop staan
Geen voorkeur

Hoeveel wil je uitgeven voor de laptop?
 

Moeten onderstaande onderdelen in de laptop aanwezig zijn?
DVD speler Een laptop zonder DVD speler is in veel gevallen lichter en dunner. Ja, Blu-ray Ja, DVD Nee Geen voorkeur
Cardreader Een cardreader kan gebruikt worden om geheugenkaartjes van bijvoorbeeld je camera uit te lezen. Ja Nee Geen voorkeur
Numeriek toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
Hoge resolutie beeldscherm Met een hoge resolutie beeldscherm zijn video's scherper. Programma's en teksten worden vaak kleiner. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk twee programma's naast elkaar open hebben staan op je beeldscherm. Ja Nee Geen voorkeur
Bluetooth aansluiting Ja Nee Geen voorkeur
Verlicht toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
HDMI aansluiting Wil je graag je laptop op je TV aansluiten om bijvoorbeeld films te kijken? Dan gaat dat waarschijnlijk via HDMI. Ja Nee Geen voorkeur
VGA aansluiting Veel apparaten gebruiken VGA als aansluiting om beeld over te dragen. Veel beamers hebben een VGA aansluiting. Ja Nee Geen voorkeur
Webcam Ja Nee Geen voorkeur
Extra snelle USB aansluiting (USB 3.0) Ja Nee Geen voorkeur


Om te bepalen welke laptop het beste bij jou past, kan je hieronder bepalen hoe belangrijk je verschillende aspecten ten opzichten van elkaar vindt.
Wegingsfactor Onbelangrijk Gemiddeld Belangrijk
Lichte laptop
Betrouwbaar merk
Design van laptop
Veel opslagruimte
Snelheid laptop


Als een laptop bij meerdere leveranciers wordt aangeboden, hoe moeten de aanbieders dan worden gesorteerd?
Beste aanbieder (levering, voorraad & service)
Beste prijs

Nieuws

[display-posts include_excerpt=”true” category=”Apple” posts_per_page=”-1″ order=”ASC” orderby=”title” image_size=”thumbnail” wrapper=”div”]

Alle laptops

Maximale kosten
Processor score
Videokaart score
Harde schijf grootte
RAM geheugen
Scherm grootte

Informatie Apple Macbook

Ieder jaar brengt Apple één nieuwe MacBook Air en één nieuwe MacBook Pro uit. Dit doen zij al vanaf 2006. Ieder jaar weer kondigt Apple een MacBook aan die boven ieder zijn verwachtingen gaat. De laptops van Apple zijn altijd high-end devices. Je betaald er wat meer voor dan een gemiddelde laptop, maar hebt er vervolgens ook jaren plezier van. De eerste MacBook Air verscheen in 2008.

Ieder jaar verschijnen er dus 2 laptops. De MacBook Air en MacBook Pro. Deze laptops bevatten vervolgens wel weer verschillende specificaties, waardoor er wel meerdere varianten aangeboden worden. Zo is de ene MacBook veel krachtiger dan de andere. Daarnaast zit er ook een verschil in het beeldscherm. Sommige MacBooks hebben een Retina display, andere niet. Retina displays zitten alleen in Apple laptops en hebben haarscherp beeld.

Samenwerken met meerdere apparaten

Apple heeft veel apparaten op de markt gebracht. Je hebt de iPhone, iPad, iPod, MacBook, Apple TV, iMac en nu ook de iWatch. Het leuke er van is, is dat al deze producten ook samenwerken en dit in de toekomst alleen maar zal verbeteren. Wat je daarom vaak ook ziet, is dat mensen die 1 product van Apple kopen, ook later steeds meer producten van Apple gaan kopen. Zo staan al je contacten, muziek en foto’s gesynchroniseerd, kan je via je telefoon bellen met je MacBook en zo zijn er nog vele mogelijkheden. Na een tijdje wil je op de hoogte blijven van de nieuwe trends en dan wordt je al snel een ‘Apple fanboy’ genoemd.