Beste laptop 2016

Op zoek naar een nieuwe laptop, maar geen idee wat je moet kopen? Laptopkeuzes vergelijkt maandelijks voor duizenden mensen alle laptops, om zo tot een product te komen die bij hen past en die binnen de geselecteerde prijsklasse valt. Wat is nu de beste laptop? Voor welk merk kun je nu het beste gaan? Bekijk de beste laptops voor 2016!

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden als je een laptop aanschaft. Snelheid, uiterlijk, maar ook het merk is een belangrijk factor, omdat dit iets zegt over de bouwkwaliteit en de (mate van) service die zij verlenen. Apple is kwaliteit, maar geeft niet altijd de juiste garantie. Wij helpen je daarom graag verder met het zoeken naar de beste laptop voor jou.

Beste laptops 2016

Beste laptop – algemeen

0035139_asus-zenbook-ux305ua-fc002r-i7-6500u-133-full-hd-ultrabook-obsidian-stoneGoede prestaties, grote SSD, hoge resolutie, lange batterij duur en mooi design. De Asus Zenboek UX3050 heeft het allemaal en is daarom de beste laptop van 2016. De 256 GB SSD zorgt ervoor dat je voldoende opslag hebt en duidelijk verschil merkt in het opstarten en werken. Het design is mooi en het scherm is Full HD (1920 bij 1080 pixels). De batterij gaat circa 10 uur mee bij een volle batterij. De laptop is 13,3 inch groot. De prijs van de laptop zit op nog geen 1000 euro.

Beste laptop voor zakelijk gebruik

dellXPS13-9343Een prachtig design, geen randen om het scherm, dunne laptop en krachtige prestaties. Dat maakt de Dell XPS 13 een laptop die gezien mag worden. De Dell XPS 13 is standaard uitgerust met een SSD, varierent van 128 tot 512 GB. De laptop is licht en dus gemakkelijk mee te nemen. De levensduur van de batterij is 12 uur.

Beste laptop tot een prijs van 500 euro

818wbf6KtBL._SL1500_Een goede laptop hoeft niet duur te zijn. Dat zien we bij de Asus F555LA. Deze laptop heeft wat je zoekt bij een basis laptop met een goed uiterlijk en goede prestaties. De laptop is voorzien van een i3 processor en bevat een 128 GB SSD. Het is misschien aan de kleine kant, maar als jij afbeeldingen en video’s op een externe schijf opslaat, is het zeker voldoende. Deze laptop is beschikbaar voor nog geen 500 euro.

 

 

Beste laptop merken

Het beste laptop merk van 2016 is net als vorig jaar Apple. Het is een ander besturingssysteem, maar volgens velen werkt het erg prettig. Ondanks de prijs, zijn veel mensen te spreken over de Macbook Air en Macbook Pro.
Dell heeft vorig jaar een mooie klim gemaakt en staat ook dit jaar op 2. Dell is met de XPS serie vorig jaar sterk vooruit gegaan. Vooral de Dell XPS 13 is erg populair.
Asus is terug van weggeweest. Een goed merk, gericht op de betaalbare prijsklasse. Vorig jaar op 7 door de nodige problemen en vele klachten, nu terug op 3. De beste Asus laptop is de Asus F555LA.
Lenovo biedt goede producten in verschillende klasses. Zo hebben zij de Lenovo Ideapad 100S voor een aantrekkelijke prijs. Voor zakelijk bieden zij ook goede oplossingen. Voor robuust en een goede batterij de Lenovo ThinkPad T460 en voor diegene die veel buiten de deur is, is de Lenovo Yoga 900 zeker het overwegen waard.

best-worst_ltp_brands_2016_full-scorecard_v2.5
MSI en HP zijn naast bovengenoemde merken keurige laptops, maar er waren het afgelopen jaar weinig innovatieve verbeteringen. MSI en HP hebben  daarnaast ook geen laptops die uitblinken in een bepaald segment.
Nieuw op de lijst is Microsoft. Sinds een aantal jaar bieden zij de Surface Pro (tablet), maar nieuw is de laptop, de Surface Book. Een mooi product van hoge kwaliteit.
Laptops die qua merk al jaren laag staan, zijn Acer en Toshiba. Samsung is dit jaar flink gekelderd en staat nu één na laatste op de lijst van beste laptops volgens laptopmag.

Laptop met SSD

T1Yp7Naast de kwaliteit, is ook voor veel mensen de snelheid belangrijk. Je wilt niet dat de laptop na twee jaar zijn beste tijd al heeft gehad. De snelheid van de laptop heeft hardware-matig niet alleen te maken met de processor en geheugen. Hier is namelijk een aantal jaar geleden een nieuwe factor bij gekomen; de SSD schijf. Een nieuw type schijf zonder bewegende onderdelen. Dit werkt stiller, is minder crashgevoelig en sneller.

Prijs van SSD

Deze SSD schijven worden steeds beter. De snelheid en betrouwbaarheid nemen toe en de prijs neemt af. Een aantal jaar geleden waren de SSD’s met 256 GB en 512 GB opslag nog erg prijzig. Doordat de productie van de nieuwe type schijven het afgelopen jaar sterk is toegenomen, is ook de prijs flink aan het dalen. Hierdoor rusten steeds meer fabrikanten de laptop standaard uit met een SSD.

Laptop traag?

Hierboven hadden we het al even over de snelheid. We gaven aan dat de snelheid afhankelijk was van voornamelijk 3 onderdelen: geheugen, processor en type schijf. Naast processor, geheugen en SSD, is de snelheid ook afhankelijk van de software en programma’s die op jouw computer draaien. Heb je veel programma’s geïnstalleerd en draaien die op de achtergrond mee? Dan kan dit er voor zorgen dat je computer na verloop van tijd traag wordt. Daarnaast biedt Microsoft ook continu (beveiligings)updates. Deze zijn noodzakelijk, maar zorgen er na ver loop van tijd wel voor dat jouw laptop iets trager wordt. Een software-matige opschoning kan hierbij helpen.

Geplaatst in Consumenten

Geef een antwoord