Asus laptops

Wil je graag een Asus laptop kopen, maar verder geen idee waar je op moet letten? Op deze pagina vind je alles over Asus laptops.

Asus is al lange tijd een grote speler op de laptopmarkt. Asus staat voor kwaliteit (van zowel hardware als prestaties) voor een betaalbare prijs. Doordat de kwaliteit van de hardware goed is, is de kans een stuk kleiner dan dat je na 2 jaar problemen hebt met bijvoorbeeld toetsen, scharnieren of andere componenten. De prijs- kwaliteitsverhouding is dus altijd erg gunstig bij Asus laptops.

Asus laptop kopen?

Wil je graag een Asus laptop kopen, maar heb je verder nog meer wensen in je hoofd? Vul de keuzehulp in en je vind direct Asus laptops die aansluiten bij jouw wensen. Na het invullen van de vragenlijst wordt er een Top 3 getoond. Daarnaast vergelijken wij de laptops bij verschillende aanbieders. Je hebt dus gegarandeerd een goede deal.
Heb je al iets in je hoofd. Op het tabblad “Alle laptops” staan alle laptops van Asus waarbij je aan de hand van diverse filters zelf kan bepalen wat voor jou belangrijk is.

Keuzehulp

Vul de onderstaande vragen in.
Klik op "Bekijk advies", zodra je de vragenlijst hebt ingevuld.
Meer weten? Ga met je muis over de informatie iconen.

Waarvoor wil je de laptop gebruiken?
Vrije tijd besteding (internet, chatprogramma's en email)
Schoolgebruik voor het maken van verslagen en presentaties
Foto en videobewerking

Spelen van spelletjes


Gebruik je de laptop onderweg?
Ja, ik neem mijn laptop vaak mee en vind het belangrijk dat de laptop licht is. Minilaptops (10 - 14 inch) zijn licht, maar ook laptops zonder DVD speler wegen een stuk minder. Deze laptops hebben een gewicht tussen de 1 en 2 KG.
Ja, ik wil de laptop af en toe meenemen buiten huis. Een normale laptop weegt rond de 2 KG. Tot 2,5 KG is de laptop prima mee te nemen.
Nee, het gewicht van de laptop is niet belangrijk. Normale laptops hebben een gewicht tussen ongeveer 2 en 4 KG.

Welke grootte moet het scherm van de laptop hebben?
Zo klein mogelijk Wij selecteren een laptop tussen de 10 en 14 inch. Deze kleine laptops zijn kompakt en licht. Een nadeel hiervan is, is dat toetsen meer op elkaar zitten en het beeld kleiner is.
Normale grootte Een laptop tussen 14 en 16 inch. Dit zijn de meest populaire laptops en hiervan is het grootste assortiment.
Groot scherm Een laptop van 16 inch of groter. Deze laptops wegen iets meer maar bieden meer werkruimte. Vervangt de laptop jouw desktop (vaste) computer? Dan kan een groot scherm een goede uitkomst zijn.
Geen voorkeur

Sla je veel media op zoals films, documenten en afbeeldingen?
Ja, ik kijk veel films en wil deze opslaan op de laptop Heb je veel grote documenten en films, dan raden wij een laptop aan met meer dan 1000 GB (1 TB) aan opslag.
Ik kijk af en toe een film en heb een aantal foto albums op mijn laptop Voor dagelijks gebruik heeft men over het algemeen voldoende aan een laptop met 500 GB data. Wij selecteren een laptop die meer dan 500 GB aan bestanden kan opslaan.
Ik heb bijna geen bestanden op mijn laptop staan
Geen voorkeur

Hoeveel wil je uitgeven voor de laptop?
 

Moeten onderstaande onderdelen in de laptop aanwezig zijn?
DVD speler Een laptop zonder DVD speler is in veel gevallen lichter en dunner. Ja, Blu-ray Ja, DVD Nee Geen voorkeur
Cardreader Een cardreader kan gebruikt worden om geheugenkaartjes van bijvoorbeeld je camera uit te lezen. Ja Nee Geen voorkeur
Numeriek toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
Hoge resolutie beeldscherm Met een hoge resolutie beeldscherm zijn video's scherper. Programma's en teksten worden vaak kleiner. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk twee programma's naast elkaar open hebben staan op je beeldscherm. Ja Nee Geen voorkeur
Bluetooth aansluiting Ja Nee Geen voorkeur
Verlicht toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
HDMI aansluiting Wil je graag je laptop op je TV aansluiten om bijvoorbeeld films te kijken? Dan gaat dat waarschijnlijk via HDMI. Ja Nee Geen voorkeur
VGA aansluiting Veel apparaten gebruiken VGA als aansluiting om beeld over te dragen. Veel beamers hebben een VGA aansluiting. Ja Nee Geen voorkeur
Webcam Ja Nee Geen voorkeur
Extra snelle USB aansluiting (USB 3.0) Ja Nee Geen voorkeur


Om te bepalen welke laptop het beste bij jou past, kan je hieronder bepalen hoe belangrijk je verschillende aspecten ten opzichten van elkaar vindt.
Wegingsfactor Onbelangrijk Gemiddeld Belangrijk
Lichte laptop
Betrouwbaar merk
Design van laptop
Veel opslagruimte
Snelheid laptop


Als een laptop bij meerdere leveranciers wordt aangeboden, hoe moeten de aanbieders dan worden gesorteerd?
Beste aanbieder (levering, voorraad & service)
Beste prijs

Nieuws

[display-posts include_excerpt=”true” category=”Asus” posts_per_page=”-1″ order=”ASC” orderby=”title” image_size=”thumbnail” wrapper=”div”]

Alle laptops

Maximale kosten
Processor score
Videokaart score
Harde schijf grootte
RAM geheugen
Scherm grootte

Asus laptop series

Het aanbod van Asus is erg divers. Binnen Asus zijn er een aantal opmerkelijke series uitgebracht.

  • Asus Eee Laptops. Dit zijn de minilaptops van Asus.
  • Asus Tranformer Books. Deze serie bevat laptops die een combinatie zijn van een laptop en tablet of waarvan je het scherm helemaal rond kan draaien.
  • Asus Zenbooks. Deze laptops zijn dun, snel en hebben een mooie uistraling. Dit kan een mooie en goedkopere variant zijn voor een Macbook van Apple.
  • Asus Republic of Gamers. Voor de fanatieke gamer die ook graag zijn laptop meeneemt om even ergens anders te gamen.

Daarnaast zijn er nog vele andere laptops beschikbaar die ook weer onder een specifieke serie vallen. Hierboven staan enkel de meest populaire series.

Over Asus

Het bedrijf startte als moederbordfabrikant in 1989, ook wel de ‘hoofdprintplaat’. Het belangrijkste onderdeel van iedere computer en laptop. Ondertussen maakt Asus niet alleen moederborden meer, maar ook notebooks, tablets, servers en smartphones. Asus ontwikkeld sinds 1997 laptops.
De omzet van Asus is ongeveer 10 miljard euro. De netto winst bedraagt ongeveer 500 miljoen dollar. Er werken ongeveer 18.000 mensen bij Asus. De merkwaarde van Asus is 1.324 dollar.
De naam Asus stamt af van pegAsus. Pegasus is een figuur uit de Griekse mythologie en wordt uitgebeeld als een gevleugeld paard. Overigens zie je het paard nergens terug bij Asus.
Meer weten over het bedrijf Asus? Bekijk de Asus website.