Dell laptops

Op zoek naar een Dell laptop? Om je te helpen bij het kiezen  van een Dell laptop, hebben wij alles over dit Amerikaanse merk op deze pagina geplaatst.

dell Dell is opgericht in 1984 en fabriceert naast Laptops ook computers, servers, printers en nog een aantal apparaten. Dell is een tijdje de grootse leverancier van computers geweest. Op dit moment staat het op ongeveer een derde positie. In Nederland zie je niet zo vaak Dell laptops in een computerwinkel staan. Bij bedrijven daarentegen staat het vaak vol met Dell computers en Dell laptops. Ze zijn dus erg actief op de zakelijke markt, maar ze bieden ook gewoon hun laptops aan voor particulieren. Op de lijst met beste laptop merken scoort Dell zelfs tweede. Dit hebben zij te danken aan de innovatie, maar ook de nieuwe laptops die zij dit jaar hebben uitgebracht. Deze hebben een erg mooi design.

Dell laptop kopen?

Een Dell Laptop kopen kan tegenwoordig bij steeds meer winkels en webshops. Misschien heb je naast het merk nog wel meer wensen? Door de keuzehulp in te vullen, wordt er een advies gemaakt wat past bij jouw wensen. In de Top 3 worden daarnaast ook nog de prijs van de Dell laptops opgehaald van verschillende aanbieders. Zo weet je direct waar je de laptop kunt kopen en waar jij het goedkoopste uit bent. Heb je al wat in je hoofd? Je kunt ook aan de hand van de filtering een Dell laptop zoeken.

Keuzehulp

Vul de onderstaande vragen in.
Klik op "Bekijk advies", zodra je de vragenlijst hebt ingevuld.
Meer weten? Ga met je muis over de informatie iconen.

Waarvoor wil je de laptop gebruiken?
Vrije tijd besteding (internet, chatprogramma's en email)
Schoolgebruik voor het maken van verslagen en presentaties
Foto en videobewerking

Spelen van spelletjes


Gebruik je de laptop onderweg?
Ja, ik neem mijn laptop vaak mee en vind het belangrijk dat de laptop licht is. Minilaptops (10 - 14 inch) zijn licht, maar ook laptops zonder DVD speler wegen een stuk minder. Deze laptops hebben een gewicht tussen de 1 en 2 KG.
Ja, ik wil de laptop af en toe meenemen buiten huis. Een normale laptop weegt rond de 2 KG. Tot 2,5 KG is de laptop prima mee te nemen.
Nee, het gewicht van de laptop is niet belangrijk. Normale laptops hebben een gewicht tussen ongeveer 2 en 4 KG.

Welke grootte moet het scherm van de laptop hebben?
Zo klein mogelijk Wij selecteren een laptop tussen de 10 en 14 inch. Deze kleine laptops zijn kompakt en licht. Een nadeel hiervan is, is dat toetsen meer op elkaar zitten en het beeld kleiner is.
Normale grootte Een laptop tussen 14 en 16 inch. Dit zijn de meest populaire laptops en hiervan is het grootste assortiment.
Groot scherm Een laptop van 16 inch of groter. Deze laptops wegen iets meer maar bieden meer werkruimte. Vervangt de laptop jouw desktop (vaste) computer? Dan kan een groot scherm een goede uitkomst zijn.
Geen voorkeur

Sla je veel media op zoals films, documenten en afbeeldingen?
Ja, ik kijk veel films en wil deze opslaan op de laptop Heb je veel grote documenten en films, dan raden wij een laptop aan met meer dan 1000 GB (1 TB) aan opslag.
Ik kijk af en toe een film en heb een aantal foto albums op mijn laptop Voor dagelijks gebruik heeft men over het algemeen voldoende aan een laptop met 500 GB data. Wij selecteren een laptop die meer dan 500 GB aan bestanden kan opslaan.
Ik heb bijna geen bestanden op mijn laptop staan
Geen voorkeur

Hoeveel wil je uitgeven voor de laptop?
 

Moeten onderstaande onderdelen in de laptop aanwezig zijn?
DVD speler Een laptop zonder DVD speler is in veel gevallen lichter en dunner. Ja, Blu-ray Ja, DVD Nee Geen voorkeur
Cardreader Een cardreader kan gebruikt worden om geheugenkaartjes van bijvoorbeeld je camera uit te lezen. Ja Nee Geen voorkeur
Numeriek toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
Hoge resolutie beeldscherm Met een hoge resolutie beeldscherm zijn video's scherper. Programma's en teksten worden vaak kleiner. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk twee programma's naast elkaar open hebben staan op je beeldscherm. Ja Nee Geen voorkeur
Bluetooth aansluiting Ja Nee Geen voorkeur
Verlicht toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
HDMI aansluiting Wil je graag je laptop op je TV aansluiten om bijvoorbeeld films te kijken? Dan gaat dat waarschijnlijk via HDMI. Ja Nee Geen voorkeur
VGA aansluiting Veel apparaten gebruiken VGA als aansluiting om beeld over te dragen. Veel beamers hebben een VGA aansluiting. Ja Nee Geen voorkeur
Webcam Ja Nee Geen voorkeur
Extra snelle USB aansluiting (USB 3.0) Ja Nee Geen voorkeur


Om te bepalen welke laptop het beste bij jou past, kan je hieronder bepalen hoe belangrijk je verschillende aspecten ten opzichten van elkaar vindt.
Wegingsfactor Onbelangrijk Gemiddeld Belangrijk
Lichte laptop
Betrouwbaar merk
Design van laptop
Veel opslagruimte
Snelheid laptop


Als een laptop bij meerdere leveranciers wordt aangeboden, hoe moeten de aanbieders dan worden gesorteerd?
Beste aanbieder (levering, voorraad & service)
Beste prijs

Nieuws

[display-posts include_excerpt=”true” category=”Dell” posts_per_page=”-1″ order=”ASC” orderby=”title” image_size=”thumbnail” wrapper=”div”]

Alle laptops

Maximale kosten
Processor score
Videokaart score
Harde schijf grootte
RAM geheugen
Scherm grootte

Asus laptop series

Dell is vooral in Amerika groot. Daar zit een groot deel van hun omzet. De afgelopen jaren hebben zij populariteit verloren. Toch lijkt het Amerikaanse bedrijf juist in Nederland terrein te winnen. Dell laptops en computers waren eerder met name te zien bij bedrijven, maar ook voor particulieren is er steeds meer aanbod.

Laptop: Dell XPS 13

Laptop: Dell XPS 13

De zakelijke computers en laptops die Dell maakt, zijn erg robuust en zal door veel mensen niet als het meest mooie laptop merk worden bestempeld. Particulieren daarentegen kijken juist wel vaak naar het uiterlijk. Omdat Dell hier ook steeds meer aan lijkt te denken, zie je dat Dell behoorlijk populair begint te worden. Bijvoorbeeld de Dell XPS serie ziet er erg mooi uit. De prestaties zijn ook erg goed en met een laptop als deze kan je dus jaren vooruit.

Andere series die Dell heeft, zijn de Vostro, Inspirion en de Latitude. Het uiterlijk van deze laptops is misschien iets minder mooi, maar qua prestaties en robuustheid scoren deze laptops erg hoog.