HP Laptops

HP laptop vergelijken, kopen, of op zoek naar informatie over HP laptops? Op deze pagina vind je alles over HP laptops, keuzehulp en kan je laptops vergelijken.

hpHP is al lange tijd een grote speler op de laptopmarkt. HP staat voor kwaliteit (van zowel hardware als prestaties) voor een betaalbare prijs. Doordat de kwaliteit van de hardware goed is, is de kans een stuk kleiner dan dat je na 2 jaar problemen hebt met bijvoorbeeld toetsen, scharnieren of andere componenten. De prijs- kwaliteitsverhouding is dus altijd erg gunstig bij HP laptops.

HP laptop kopen?

Op zoek naar een HP laptop? Op laptopkeuzes helpen we je bij het vinden van de HP laptop die bij jou past. Door de keuzehulp in te vullen, gaan we opzoek naar een HP laptop die aansluit bij jouw wensen. We vergelijken daarnaast de prijzen van verschillende aanbieders en controleren de levertijd. Hierdoor hoef jij je niet te verdiepen in technische specificaties, vele webshops af te speuren of te kijken of de laptop wel echt geschikt is voor jouw wensen.
Naast de keuzehulp, kan je ook een HP laptop zoeken door deze te vergelijken in het Laptop overzicht tabblad. Aan de hand van diverse filters kan je aangeven wat jij in de laptop wilt hebben. De beste en goedkoopste HP laptops komen direct in het overzicht naar voren.

Keuzehulp

Vul de onderstaande vragen in.
Klik op "Bekijk advies", zodra je de vragenlijst hebt ingevuld.
Meer weten? Ga met je muis over de informatie iconen.

Waarvoor wil je de laptop gebruiken?
Vrije tijd besteding (internet, chatprogramma's en email)
Schoolgebruik voor het maken van verslagen en presentaties
Foto en videobewerking

Spelen van spelletjes


Gebruik je de laptop onderweg?
Ja, ik neem mijn laptop vaak mee en vind het belangrijk dat de laptop licht is. Minilaptops (10 - 14 inch) zijn licht, maar ook laptops zonder DVD speler wegen een stuk minder. Deze laptops hebben een gewicht tussen de 1 en 2 KG.
Ja, ik wil de laptop af en toe meenemen buiten huis. Een normale laptop weegt rond de 2 KG. Tot 2,5 KG is de laptop prima mee te nemen.
Nee, het gewicht van de laptop is niet belangrijk. Normale laptops hebben een gewicht tussen ongeveer 2 en 4 KG.

Welke grootte moet het scherm van de laptop hebben?
Zo klein mogelijk Wij selecteren een laptop tussen de 10 en 14 inch. Deze kleine laptops zijn kompakt en licht. Een nadeel hiervan is, is dat toetsen meer op elkaar zitten en het beeld kleiner is.
Normale grootte Een laptop tussen 14 en 16 inch. Dit zijn de meest populaire laptops en hiervan is het grootste assortiment.
Groot scherm Een laptop van 16 inch of groter. Deze laptops wegen iets meer maar bieden meer werkruimte. Vervangt de laptop jouw desktop (vaste) computer? Dan kan een groot scherm een goede uitkomst zijn.
Geen voorkeur

Sla je veel media op zoals films, documenten en afbeeldingen?
Ja, ik kijk veel films en wil deze opslaan op de laptop Heb je veel grote documenten en films, dan raden wij een laptop aan met meer dan 1000 GB (1 TB) aan opslag.
Ik kijk af en toe een film en heb een aantal foto albums op mijn laptop Voor dagelijks gebruik heeft men over het algemeen voldoende aan een laptop met 500 GB data. Wij selecteren een laptop die meer dan 500 GB aan bestanden kan opslaan.
Ik heb bijna geen bestanden op mijn laptop staan
Geen voorkeur

Hoeveel wil je uitgeven voor de laptop?
 

Moeten onderstaande onderdelen in de laptop aanwezig zijn?
DVD speler Een laptop zonder DVD speler is in veel gevallen lichter en dunner. Ja, Blu-ray Ja, DVD Nee Geen voorkeur
Cardreader Een cardreader kan gebruikt worden om geheugenkaartjes van bijvoorbeeld je camera uit te lezen. Ja Nee Geen voorkeur
Numeriek toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
Hoge resolutie beeldscherm Met een hoge resolutie beeldscherm zijn video's scherper. Programma's en teksten worden vaak kleiner. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk twee programma's naast elkaar open hebben staan op je beeldscherm. Ja Nee Geen voorkeur
Bluetooth aansluiting Ja Nee Geen voorkeur
Verlicht toetsenbord Ja Nee Geen voorkeur
HDMI aansluiting Wil je graag je laptop op je TV aansluiten om bijvoorbeeld films te kijken? Dan gaat dat waarschijnlijk via HDMI. Ja Nee Geen voorkeur
VGA aansluiting Veel apparaten gebruiken VGA als aansluiting om beeld over te dragen. Veel beamers hebben een VGA aansluiting. Ja Nee Geen voorkeur
Webcam Ja Nee Geen voorkeur
Extra snelle USB aansluiting (USB 3.0) Ja Nee Geen voorkeur


Om te bepalen welke laptop het beste bij jou past, kan je hieronder bepalen hoe belangrijk je verschillende aspecten ten opzichten van elkaar vindt.
Wegingsfactor Onbelangrijk Gemiddeld Belangrijk
Lichte laptop
Betrouwbaar merk
Design van laptop
Veel opslagruimte
Snelheid laptop


Als een laptop bij meerdere leveranciers wordt aangeboden, hoe moeten de aanbieders dan worden gesorteerd?
Beste aanbieder (levering, voorraad & service)
Beste prijs

Nieuws

[display-posts include_excerpt=”true” category=”HP” posts_per_page=”-1″ order=”ASC” orderby=”title” image_size=”thumbnail” wrapper=”div”]

Alle laptops

Maximale kosten
Processor score
Videokaart score
Harde schijf grootte
RAM geheugen
Scherm grootte

HP is één van de grootste Amerikaanse computerbedrijven. Het bedrijf begon in 1939 met 538 dollar, maar haalt nu meer dan 100 miljard dollar omzet en rond de 7 miljard dollar winst. HP produceert niet alleen hardware, maar ook software. Daarnaast leveren zij ook nog een aantal diensten. Vooral de printers van HP zijn erg bekend, maar ook de laptops die zij de laatste jaren maken, zijn erg populair. HP maakt laptops met een mooi design, voor een betaalbare prijs. Ook de specificaties zijn erg goed en de levensduur van een gemiddelde HP laptop is erg lang.

HP laptop series

HP heeft diverse laptop series. Iedere serie heeft zijn eigen kenmerken.
HP Chromebook. Op deze laptops draait het besturingssysteem van Google, Chrome OS. Deze laptops bevatten weinig harde schijf grootte, omdat je bestanden kan opslaan op Google Drive (in de Cloud). Het besturingssysteem is licht, waardoor de specificaties niet heel hoog hoeven te zijn, maar de prestaties wel goed zijn. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Gemiddeld kost een Chromebook van HP rond de 275 euro.
HP Stream. Dit zijn de mini-laptops van HP zelf. Op deze laptops draait het besturingssysteem van Windows, vaak Windows 8. Laptops die klein zijn, hebben over het algemeen niet heel goede specificaties, maar ook de prijs is een stuk lager dan een gemiddelde laptop. Voor de HP Stream serie betaal je gemiddeld rond de 260 euro.
HP Pavilion. Deze serie bevat laptops die wat groter zijn dan de HP Stream, maar wat groter zijn qua formaat. Ook de specificaties van deze laptop zijn erg goed. De harde schijven zijn groter dan 500 GB en ook het geheugen is altijd voldoende. De gemiddelde prijs van de HP Pavilion serie is ongeveer 600 euro.
HP Probook. Deze serie bevat voor de prijs uitstekende prestaties. Het design van deze serie is iets minder mooi dan bijvoorbeeld de Elitebook serie, maar de prijs is gemiddeld ook twee keer zo laag.
HP Elitebook, Omen & Spectre. In deze drie series zitten de High-end laptops van HP. De gemiddelde prijs van deze laptops ligt rond de 1500 euro.