Software

Hier is wat informatie over echte must-have software voor je laptop:

Microsoft Office

Het ideale programma om productief te zijn op een computer is Microsoft Office. Bij dit programma kan je word documenten schrijven, excel bestanden bewerken en powerpoints maken. Kortom, alles wat je nodig hebt voor bijvoorbeeld school of je werk. Ook is het handig als je een keer een tekst wil schrijven, standaard programma’s die op je computer staan zijn niet zo handig hiervoor, zoals bijvoorbeeld notepad.

Browsers

Chrome

Google Chrome is de browser van Google, deze browser is handig omdat als je meerdere computers hebt de bladwijzers synchroniseren. Zodat de bladwijzers op elke computer hetzelfde zijn, dit is handig omdat er dan minder hoeft ingetypt te worden in de adresbalk. Zodat je het web snel kunt surfen. Ook heeft Chrome de mogelijkheid om handige extenties te installeren zoals bijvoorbeeld addblocker, welke alle advertenties blokkeert op websites.

Firefox

Firefox is een goede browser, het bevat veel meer functies dan bijvoorbeeld Internet Explorer, welke standaard is meegeleverd op uw computer. Je hebt ook de mogelijkheid om plug-ins te installeren, net zoals bij Chrome.  

Gratis alternatieven voor  Office

OpenOffice

Dit is een van de meest gangbare alternatieven voor Office. Dit programma is open-source. Wat betekend dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen. Het programma is in het verleden ook ontwikkeld door mensen, en niet door een bepaald bedrijf. Het programma bevat 6 verschillende modules. Deze zijn: Writer: Dit is voor het maken voor tekstdocumenten en html-documenten. Het lijkt op Microsoft Word. Calc: Dit is voor het verwerken van spreadsheets, de functionaliteit van deze module lijkt op die van Microsoft Excel. Base: Deze module is voor databases, het lijkt op Microsoft Acces. Draw: Deze module is voor voor het maken van tekeningen. Impress:  Dit is voor het maken van presentaties, de functionaliteit komt overeen met die van Microsoft Powerpoint. Math: Dit is voor het maken van formules  

Google Documents

Dit is het pakket van Google, het voordeel hiervan is dat het volledig in een browser werkt en dus ook niet hoeft geinstalleerd te worden op je computer. Alle gegevens worden ook online opgeslagen op de Google servers. Ook kan er met meerdere mensen tegelijk binnen één document gewerkt worden, wat een groot voordeel is van Google Docs. Het bevat vijf modules, welke zijn: Document: Deze module komt overeen met Microsoft Word. Presentatie: Deze module komt overeen met Microsoft Powerpoint. Spreadsheet: Deze module komt overeen met Microsoft Excel. Formulier: Dit is handig als er enquetes gemaakt moeten worden, de gegevens van de uitkomsten worden gelijk in een spreadsheet gezet. Tekening: Dit is voor het maken van tekeningen.  

LibreOffice

 In feite zijn de programmas van deze Office hetzelfde als die van OpenOffice, dit is de opvolger van het traditionele OpenOffice. OpenOffice is namelijk overgekocht door een bedrijf, dit druist in tegen de open-source mentaliteit van de oude ontwikkelaars van Open Office. Dus is er een nieuwe Officepakket gestart met de naam LibreOffice. De Modules van het pakket zijn hetzelfde als bij OpenOffice, het zal alleen in de toekomst meer gaan verschillen van OpenOffice omdat ze onafhankelijk verder worden ontwikkeld.  

Adobe Reader

Adobe Reader is handig voor het lezen van PDF bestanden. Helaas is standaard het niet mogelijk om deze bestanden te lezen op een Windows Computer. Na het downloaden van Adobe Reader is het wel mogelijk. Op een computer met een Apple OS X besturingssysteem is het wel mogelijk om een PDF bestand te bekijken.