Nieuwe generatie Ultrabooks met touchscreen en draadloos scherm

De nieuwe generatie Ultrabooks, moeten verplicht een touchscreen hebben en ondersteuning hebben voor een draadloos scherm volgens Intel. Dit kwam naar voren op de beurs CeBIT in Hannover, waar de volgende generatie van electronica wordt getoond aan het publiek.


Ultrabooks zijn laptops die  moeten voldoen aan eisen die door Intel worden opgesteld, als ze hieraan voldoen mag de fabrikant de laptop een Ultrabook noemen. Het idee van een Ultrabook is dat de laptop dun, snel en makkelijk mee te nemen is. Ook moet de batterijduur langer zijn dan 5 uur. Intel probeert hiermee de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld Apple, die al langer zulke laptops in elkaar te zet. Het nadeel van een Ultrabook is echter de prijs.

Wat in de nieuwe generatie Ultrabooks die ergens in dit jaar uitkomt moet worden toegevoegd is dat er standaard een touchscreen in moet zitten. Dit omdat Windows 8 goede ondersteuning heeft voor touchscreens, het werkt misschien zelfs wel makkelijker dan met een muis.

Ook moet er ondersteuning komen voor draadloos scherm, dit is een protocol waar het beeld van de laptop draadloos naar een televisie of ontvanger wordt gestuurd.

Intel hoopt hiermee de Ultrabooks succesvoller te maken, de verkoop van Ultrabooks is niet zoals Intel had gehoopt. Dit komt vooral omdat ze best wel prijzig zijn. Mensen kopen liever goedkope laptops.

Geplaatst in Tech

Geef een antwoord