Harde schijf

Een harde schijf is in principe het lange termijngeheugen van je computer, hier worden bestanden die worden geïnstalleerd of gemaaktopgeslagen. Als je  veel gebruik maakt van grote bestanden wordt aangeraden om een grotere harde schijf te nemen, een voorbeeld van grote bestanden zijn games, films.

Wat is een megabyte, gigabyte, terabyte
Een megabyte bestaat uit ongeveer 1000 kilobyte een gigabyte bestaat uit 1000 megabyte, een terabyte bestaat uit 1000 gigabyte.

Waarom een SSD
Een SSD is een harde schijf waar geen bewegende onderdelen inzitten, dit maakt de harde schijf veel sneller dan de oudere HDD schijven. Het voordeel van een snelle harde schijf is dat programma’s en bestanden veel sneller opgehaald kunnen worden, waardoor alles snel geopend is. Het nadeel van deze schijven is dat ze weinig opslagruimte hebben en dat ze op dit moment nog vrij duur zijn, er wordt verwacht dat in de toekomst dit wel beter gaat worden.

Waarom een HDD
Een HDD is een harde schijf waar bewegende onderdelen inzitten, de leessnelheid van een HDD is slomer. Het voordeel van een HDD is dat het goedkoop opslagruimte levert en veel opslagruimte. Voor dingen zoals film en foto’s maakt de leessnelheid ook weinig uit, dus als je dit veel gebruikt wordt op dit moment aangeraden om gewoon een HDD te kopen.