Asus Taichi ultrabook begin 2013 naar Nederland

De nieuwe laptop van Asus met een scherm aan de voor- en achterkant zal begin 2013 naar Nederland komen. Het was verwacht dat deze al in november naar Nederland zou komen, maar het is uitgesteld zonder bekende redenen naar begin 2013. De laptop zal draaien op het nieuwe Windows 8 van Microsoft. Dit besturingsysteem werkt veel beter op touchscreens.

 

Dit apparaat van Asus is uniek, het is een van de eerste laptops waar er een scherm aan de voor – en achterkant zit van de laptop.  De laptop draait op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 8.

Het unieke aan deze laptop is dat er op de achterkant een touchscreen zit die je kan gebruiken als de laptop open staat of dichtgeklapt is. Als de laptop is dichtgeklapt is deze te gebruiken als een tablet.

De laptop bevat twee full HD schermen, hierbij krijg je dus haarscherpe beelden. Het bevat een supersnelle schijf van 128GB waardoor je computer snel op zal starten. En een geintegreerde grafische chip, wat iets minder goed is. Maar voor niet grafische processen zal dit apparaat super werken.

Wat twee schermen gaat betekenen voor de uiteindelijke batterijduur van de laptop is onbekend, er wordt verwacht dat deze wel een stuk minder zal zijn dan andere ultrabooks van Asus.

 

 

Geplaatst in Tech