Windows 8 verkoopt eerste maand bijzonder goed

Microsoft heeft vandaag aangegeven hoeveel Windows 8 licenties het bedrijf al heeft verkocht. Dit zijn er tot nu toe al 40 miljoen in de eerste maand van de verkoop. Windows 8 is vorige maand uitgebracht door Microsoft. Windows 8 is een complete vernieuwing van het besturingssysteem en in eerste instantie vielen de verkopen erg tegen.

De leidingevende over de financiële- en marketingtak binnen de Windows divisie van Microsoft heeft dat vandaag bekend gemaakt.  Dit is de eerste keer dat het bedrijf verkoopcijfers bekend maakt van de verkoop van Windows 8.

Met de verkoop van 40 miljoen Windows 8 licenties, lijkt het erop dat Windows 8 beter gaat verkopen dan Windows 7. Die behaalde in twee maand 60 miljoen verkopen. Als de verkoopsnelheid van Windows 8 zich in de huidige trend blijft doorgaan zal er voor de eind van dit jaar 80 miljoen Windows 8 licenties worden verkocht.

In eerste instantie viel de verkoop van Windows 8 erg tegen en was deze dus ook veel lager dan verwacht. Maar nu aan het eind van de maand is dus gebleken dat de verkoop beter is gegaan, de verkoop zou de verkoop van Windows 7 in kunnen halen als het zo doorgaat.

Windows 8 is een compleet herontwerp van de Windows, als je meer te weten wilt komen kun je naar de website van Microsoft gaan om meer uitleg te krijgen over wat Windows 8 nou precies is. Natuurlijk houden we je via deze website uiteraard ook op de hoogte over het laatste laptop nieuws en plaatsen wij af en toe interessante artikelen in onze Wiki.

Via Tweakers

 

Geplaatst in Software