Beste laptop merken 2015

Welk laptop merk is het beste? Dat is een vraag die veel mensen hebben als zij een laptop kopen. Op de website van laptopmag houden ze jaarlijks een onderzoek waarin verschillende factoren met elkaar worden vergeleken. Wie is de winnaar en wie zijn de grote verliezers? In dit artikel lees je alles over de score van verschillende laptop merken.

Laptopmag beoordeeld de laptops op veel verschillende punten, wat de test ook erg inzichtelijk maakt. Zo worden gebruikersreviews meegenomen en de tevredenheid over de technische support. Daarnaast wordt gekeken naar hoe het merk zich heeft ontwikkeld op het gebied van design, audio, software en innovatie.

best-laptop-brands-full-scorecard4

Vergelijk HIER makkelijk 2400 laptops van alle verschillende merken!

Vergelijk Apple laptops

Vergelijk Dell laptops

Vergelijk HP laptops

Een punt als design is natuurlijk erg persoonlijk. Zo geeft deze test HP 14 punten en Apple slechts 11 punten. Ondanks dat zit er naar mijn mening nog een behoorlijke kloof tussen het design van Apple en HP als het gaat om design.

Apple, bekend om zijn MacBooks, staat bovenaan de lijst, gevolgd door Dell laptops. In winkels zal je niet zo vaak Dell laptops tegen komen. Dell is ook een merk dat veel meer actief is op de zakelijke markt. Daarna volgt HP met een derde plaats. de HP Spectre serie ziet er erg mooi uit.

Een opmerkelijke daler is Asus. Van een 3e plaats in 2014 naar de 7e plaats. Vooral technische support scoort erg laag. Zelf heb ik het afgelopen jaar een aantal keer met Asus aan de telefoon gezeten, maar heb hierin geen problemen ondervonden. Dit vind ik dan toch erg opmerkelijk. Ook Lenovo is gezakt, van 2 naar 6.

Nieuwkomer op deze lijst is MSI. Het merk maakt al een aantal jaar laptops, maar is nu ook op deze lisjt opgenomen. Een vierde plaats is erg goed te noemen.

Er missen verder nog een aantal merken op deze lijst. Packard Bell en Medion bijvoorbeeld. Dit zijn minder grote en bekende merken en staan qua degelijkheid iets minder goed bekend.

Hieronder is nog een overzicht te zien van de verschillende scores door de jaren heen van de laptops.

Best-Worst-Brands-2015-chart-final

Vergelijk HIER makkelijk 2400 de laptops van verschillende merken!

Via

Geplaatst in Consumenten

Geef een antwoord