Browser alternatieven voor Internet Explorer

Tegenwoordig zijn er erg veel browseralternatieven, maar het is vaak niet duidelijk welke geschikt zijn voor je. In dit artikel wordt er vertelt over de alternatieven die  zijn voor de standaard meegeleverde browser op jouw Windows computer, namelijk Internet Explorer.

Op deze website is er ook een wiki pagina, waar ook informatie staat geschreven over de alternatieven voor jouw standaard Windows browser. Hier wordt uitgelegd welke browsers je kunt downloaden en waarom je deze moet downloaden. Zo zullen hier alle meest bekende browsers naar voren komen, natuurlijk zijn er meer. Maar deze zijn niet interessant genoeg om te behandelen in de wiki op deze website.

Zo zal ik in dit artikel wat vertellen over:

  • Chrome
  • Firefox
  • Opera

Google Chrome

Chrome is de browser van Google, het voordeel van Chrome is dat het  gemakkelijke browser is, zonder een grote hoeveelheid functies. Het integreerd ook heel goed met een Google account. Dus als je veel van Google-diensten gebruik maakt, is het ideaal. Als je bijvoorbeeld meerdere computers hebt worden de bladwijzers en de openstaande tabladen opgeslagen.  Chrome is zelfs beschikbaar op je iOs en Android apparaat, waar je daar ook toegang hebt tot je Chrome omgeving op je tablet en smartphone. Dit is natuurlijk handig als je jouw bladwijzers beschikbaar wilt hebben als je onderweg bent.

Firefox

Firefox is een browser gemaakt door Mozilla, een groot voordeel van Firefox is dat het gigantisch veel plugins beschikbaar heeft die gedownload kunnen worden. Dit maakt deze browser heel handig als je bijvoorbeeld een web-developer bent. Daarom is het aan te raden om deze browser te downloaden als je veel ontwikkeld op het web. Maar natuurlijk moet je niet alleen Firefox hebben als je web-developer bent, maar alle browsers op u  computer hebben staan. Want jouw website moet natuurlijk wel werken op alle browsers die mensen gebruiken.

Opera

Opera is een webbrowser gemaakt door Opera Software ASA. Het voordeel van deze browser is dat het heel handig is als je een langzame internet verbinding heeft. Deze browser comprimeerd namelijk data, waardoor jouw pagina sneller laad, dit is handig als je bijvoorbeeld op jouw laptop gebruik maakt van een mobiel netwerk. Deze verbindingen zijn nog niet zo snel. Voor de rest heeft Opera alle functies die andere webbrowsers ook hebben en het is dus ook een degelijk alternatief voor Internet Explorer.

Hieronder zijn de links voor het downloaden van de drie browsers die zijn behandeld in dit artikel.

 

 

Geplaatst in Internet, Software