Geen internet in de buurt? Probeer mobiel internet

De laatste tijd is het erg veel in het nieuws geweest: Onder andere de veiling van de nieuwe 4G netwerken en de continu verbeterende oplossingen voor 3G netwerken. Het merendeel van de smartphone gebruikers heeft internet op zijn mobiel, maar veel mensen weten niet wat de mogelijkheden zijn op dit gebied voor een laptop. Wilt je overal op internet kunnen met uw laptop? In dit artikel willen we graag meer vertellen over de mogelijkheden van mobiel internet voor jouw laptop.

Wanneer je een laptop koopt en graag op het internet wilt surfen, zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Via een bedrade verbinding
  • Via een Wi-Fi verbinding
  • Via mobiel internet

De eerste is voor de meeste wel bekend, het internet kabeltje die vanuit de meterkast de computer in gaat. Alleen wanneer je een laptop heeft gekocht, wil je misschien niet altijd op een vaste plek zitten, maar op een willekeurige plek in of buiten jouw huis kunnen werken op de laptop. Daarom kiezen er veel mensen voor om een draadloze router te installeren zodat ze in en rond het huis op internet kunnen.

Toch bieden deze eerste twee oplossingen voor 5% van de Nederlanders geen uitkomst omdat zij niet beschikken over een internetverbinding. Voor de mensen die tot deze doelgroep behoren, kan de oplossing van mobiel internet uitkomst bieden. Maar ook voor mensen die niet alleen thuis op internet willen biedt deze laatste oplossing uitkomst.

Net als bij het afnemen van een internetabonnement, is het zo bij Mobiel Internet, dat je betaald voor de snelheid die je krijgt. Wil je sneller internet, dan betaalt je meer. Per aanbieder verschillen de abonnementen, de looptijd en eventuele opstartkosten. Wij adviseren om daarnaast ook altijd goed de algemene voorwaarde te lezen van de aanbieder en het abonnement.

Bij een mobiel internet abonnement, heeft je een datalimiet (ook wel bundel). Dit houdt in dat je maar een maximaal aantal MB’s aan data mag downloaden. Je download data wanneer je een webpagina opvraagt of een video via Youtube bekijkt. Wanneer er een programma wordt gedownload kan dat al snel oplopen tot 500 MB aan gedownloade gegevens, waardoor je in één keer door de datalimiet heen kan zijn. Bij sommige aanbieders krijg je dan nog toegang tot internet, maar is de snelheid vele malen lager.

Het is daarom belangrijk dat u goed kijkt naar de volgende punten:

  • Prijs
  • Snelheid
  • Datalimiet
  • Snelheid na datalimiet
  • Contractduur

Ondanks dat de snelheid erg belangrijk is, weten veel mensen niet hoe hoog de snelheid is die ze uiteindelijk hebben op hun laptop. Verrassend genoeg betalen mensen voor iets wat ze niet krijgen waarover we in een later artikel meer schrijven. Bij mobiel internet is deze snelheid in de praktijk ook vaak een stuk lager. Bij de website van Vodafone staat dit netjes aangegeven wat de werkelijke snelheid is die je binnen krijgt. Let op dat dit bij andere aanbieders ook is, maar niet altijd even duidelijk vermeld wordt.

Wanneer je besluit om een abonnement aan te schaffen voor mobiel internet, krijg je in de meeste gevallen een USB modem meegeleverd. Ook dient er vaak nog wat ingesteld te worden op jouw laptop om er voor te zorgen dat er verbinding is.

Het heeft dus een aantal plus- en minpnunten, het hebben van mobiel internet op jouw laptop. Vooral de snelheid en het datalimiet kan een punt zijn om goed over na te denken.

Bekijk de websites met Mobiel internet voor uw laptop van de verschillende aanbieders door op de onderstaande links te klikken.

Wanneer er nog onduidelijkheden zijn of je graag meer wilt weten over mobiel internet voor jouw laptop, kan u hieronder een reactie achter laten.

Geplaatst in Internet

Geef een antwoord