Gratis alternatieven voor Office

Veel mensen die een laptop kopen, houden er niet rekening mee dat de laptop niet is uitgerust met Office. Dit is het pakket waar onder andere Word in zit voor het maken van documenten, Excel, voor het maken van tabellen en Powerpoint voor het maken van presentaties onder vallen. Vaak zit er een proefpakket op geïnstalleerd  die 60 dagen te proberen is. Daarna moet het pakket worden aangeschaft. Voor dit pakket betaald je al snel 100 euro. Heb je hier geen 100 euro voor over? Dan zijn er verschillende alternatieven die zoals OpenOffice, Google Documenten en LibreOffice. Deze alternatieven zijn ook geschikt voor het maken van documenten en presentaties. In dit artikel behandelen wij een aantal alternatieven.

OpenOffice

Dit is een van de meest gangbare alternatieven voor Office. Dit programma is open-source. Wat betekend dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen. Het programma is in het verleden ook ontwikkeld door een groep mensen en niet door een bepaald bedrijf. Het programma bevat 6 verschillende software. Deze zijn:

  • Writer: Dit is voor het maken voor tekstdocumenten en html-documenten. Het lijkt op Microsoft Word.
  • Calc: Dit is voor het verwerken van spreadsheets, de functionaliteit van deze module lijkt op die van Microsoft Excel.
  • Base: Deze module is voor databases, het lijkt op Microsoft Acces. Draw: Deze module is voor voor het maken van tekeningen.
  • Impress: Dit is voor het maken van presentaties, de functionaliteit komt overeen met die van Microsoft Powerpoint.
  • Math: Dit is voor het maken van formules.

Google Documents

Dit is het pakket van Google, het voordeel hiervan is dat het volledig in een browser werkt en dus vanaf iedere locatie met internet benaderd kan worden. Alle gegevens worden ook online opgeslagen op de Google servers. Ook kan er met meerdere mensen tegelijk binnen één document gewerkt worden, wat een groot voordeel is van Google Docs. Het bevat vijf modules, welke zijn:

  • Document: Deze module komt overeen met Microsoft Word.
  • Presentatie: Deze module komt overeen met Microsoft Powerpoint.
  • Spreadsheet: Deze module komt overeen met Microsoft Excel.
  • Formulier: Dit is handig als er enquetes gemaakt moeten worden, de gegevens van de uitkomsten worden gelijk in een spreadsheet gezet.
  • Tekening: Dit is voor het maken van tekeningen.

LibreOffice

In feite zijn de programma’s van deze Office hetzelfde als die van OpenOffice, dit is de opvolger van het traditionele OpenOffice. OpenOffice is namelijk overgekocht door een bedrijf, dit druist in tegen de open-source mentaliteit van de oude ontwikkelaars van Open Office. Dus is er een nieuwe Officepakket gestart met de naam LibreOffice. De Modules van het pakket zijn hetzelfde als bij OpenOffice, het zal alleen in de toekomst meer gaan verschillen van OpenOffice omdat ze onafhankelijk verder worden ontwikkeld.

Bezoek de website van LibreOffice

Geplaatst in Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*