Gemiddelde werknemer heeft bijna 2 laptops

Uit een onderzoek die is gehouden door Fujitsu, een grote computerleverancier, in samenwerking met Citrix, blijkt dat een medewerker gemiddeld 1,8 laptops in zijn of haar bezit heeft. De helft van de ondervraagden geeft aan dat zij een laptop van de zaak hebben. Slechts 9 procent krijgt een desktop van de zaak.

Uit het onderzoek kwamen niet alleen interessante cijfers over laptops, maar ook over andere apparaten die een gemiddelde medewerker in bezit heeft. Zo bleek dat men in Nederland bijna 8 apparaten per medewerker in bezit heeft. Om precies te zijn 1,5 computers, 1,8 laptops, 2,4 mobiele telefoons (waaronder smartphones) en 1,2 vaste telefoons. Of er ook rekening is gehouden met meerdere huishoudens die van hetzelfde apparaat is rekening gehouden, is niet duidelijk. Veel mensen hebben namelijk een computer, laptop en vaste lijn in huis die door meerdere personen wordt gebruikt.

Waar ze bij het onderzoek, wat is gehouden onder werknemers in de Benelux, ook in kaart hebben gebracht is de leeftijd van de laptops en de tevredenheid hierover. Zo blijkt dat de helft van de mensen die een apparaat ouder dan 5 jaar gebruiken deze bestempelen als onvoldoende. Waarschijnlijk omdat deze niet snel genoeg is. Toch werkt nog 1 op de 3 mensen op een computer of laptop die ouder is als 5 jaar.

Wanneer er wordt gekeken naar de tevredenheid onder werknemers die een nieuwe laptop of computer in hun bezit hebben jonger dan 2 jaar, vindt slechts 4 procent dit apparaat onder de maat werken.

Via Computable

Geplaatst in Tech