Glasvezel, supersnel internet

Glasvezel is de nieuwe kabel die ervoor zorgt dat internet in uw huis aangesloten kan worden. Deze is ervoor gemaakt om een grote hoeveelheid data snel en betrouwbaar over grote afstand kan overbrengen. De kern van de glasvezel is het belangrijkst en dit zijn in elkaar gesmolten vezels. Hier omheen zit een dikke mantel die de kern beschermd. Over deze glasvezel kan je internet, televisie en telefonie afnemen. De kabel verstuurd digitale informatie door het aan en uitgaan van een laser. Hoe sneller dit verloopt hoe sneller de informatie binnen is en verstuurd word.

Waarom glasvezel?

In de toekomst zal glasvezel verbinding nog meer een voordeel voor u zijn ten opzichte van de huidige voordelen. Op dit moment zijn de downlink snelheden nog op hetzelfde niveau als voorheen. De glasvezel kabel kan zeer hoge snelheden van verbinding aan, maar de aanbieders zijn nog niet op dit niveau. Daarom is het voor u als consument nog wachter totdat de aanbieders van de verbindingen en pakketten zich hebben ontwikkeld. Wanneer dit het geval is, kan u de huidige glasvezel kabel laten liggen en genieten van een internetsnelheid waar u “u” te zegt.

Heb ik het nodig?

U heeft glasvezel nodig is uw gebruiksintensiteit hoog ligt. Dat wil zeggen dat u veel bezig bent met internet en telefonie en dit wilt uitvoeren op een verbinding met een hoge kwaliteit. Wanneer u de verbindingen alleen gebruikt voor privé, is het maar de vraag of u de hoge snelheid van het internet nodig heeft. Als u een eigen onderneming bezit of vaak thuis aan het werk bent, is het zeker een aanrader om een glasvezel aansluiting aan te leggen. Dit heeft dan vooral een positieve werking op de snelheid van uw internetverbinding. Kijk voor het aanschaffen dus goed naar de doeleinden van de verbinding. Werkt u thuis verder met een laptop? Dan is het slim om uw wifi netwerk eens te controleren en of de apparaten wel de juiste snelheden ondersteunen. Hierbij kan Gflex, Computers & Netwerken u helpen. Zij hebben een vestiging in Putten en Nijkerk en bieden Wifi oplossingen voor particulier en zakelijk.

Geplaatst in Internet

Geef een antwoord