Nieuw! Chromebooks

Vandaag heeft Samsung een nieuwe generatie van producten op de markt gebracht, namelijk de Chromebook. De chromebook is een kruising tussen de laptop en de tablet en is op gebied van hardware het best te vergelijken met een netbook.

Wat de Chromebook uniek maakt is dat de Chromebook draait op het Chrome Operating system, een besturingssysteem van Google. Hierbij is uniek dat alles gaat via programma’s van Google zoals Google Docs. Verder is het niet mogelijk om andere programma’s op de Chromebook te installeren. Hierdoor kan de Chromebook zeer snel opstarten ( binnen 6 seconden ) en nog sneller afsluiten. Daarnaast heeft de Chromebook een batterij duur van ongeveer 6,5 uur. Een ander bijkomend voordeel is dat het praktisch onmogelijk om een virus op te lopen, doordat er dus niks geïnstalleerd kan worden.

Een groot nadeel van de Chromebook is dat alle applicaties dus van Google zijn en via het internet alleen benadert kunnen worden. Hierdoor is de Chromebook dus niet te gebruiken als je geen WiFi hebt. Verder zijn dingen als Spotify ook nog niet mogeijk, omdat deze niet geïnstalleerd kunnen worden. Google is wel bezig met een alternatief hiervoor, maar de Google Play Store werkt op dit moment nog niet in Nederland.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een antwoord