Nieuwe Toshiba Chromebook: review

Net als vele andere laptop merken, heeft Toshiba in samenwerking met Google een nieuwe laptop uitgebracht. Op de Chromebooks  draait het besturingssysteem Chrome OS. Deze laptops zijn klein en erg goedkoop. Hoe zit het met de prestaties van de nieuwe laptop, de Toshiba Chromebook 2? In dit artikel zoomen we in op deze nieuwe Toshiba laptop.

Toshiba laptopDe Toshiba Chromebook is ongeveer 1 maand geleden aangekondigd. Deze laptop bevat Chrome OS. Dit besturingssysteem is lichter dan bijvoorbeeld Windows 8. Qua specificaties zijn de Chromebooks iets lichter, maar voor de prijs heb je een laptop met een prima snelheid. Ook de batterijduur is erg lang. Deze Toshiba Chromebook gaat ongeveer 7 uur lang mee zonder batterij. Bij veel andere laptops zit dit op ongeveer 5 uur.

Als we gaan kijken naar de specificaties, zien we het volgende:

De processor is een Intel Celeron N2840. Deze processor heeft 2 cores en een kloksnelheid van 2,16 GHz. Er zit 4GB werkgeheugen in en 16 GB harde schijf. Dit is een stuk minder dan bij vele andere laptops, maar je krijgt nog wel online opslag in Google Drive. Hier kan je dus al je bestanden op plaatsen en ook weer vanaf overal benaderen.

De prijs van de laptops is ongeveer 350 euro. Dit is iets duurder dan de gemiddelde Chromebook, maar deze laptop is natuurlijk ook iets nieuwer. De laptop is op dit moment al bij diverse aanbieders te bestellen. Wanneer je opzoek bent naar een Chromebook, kan je de keuzehulp invoeren en aangeven dat je een Chromebook wilt. Als de Toshiba Chromebook twee aansluit bij jouw wensen, zal deze in het advies naar voren komen.

Via

Geplaatst in Toshiba

Geef een antwoord