De Toshiba Kira

Vanaf mei zal in de Verenigde Staten een nieuwe ultrabook van Toshiba beschikbaar zijn. De nieuwe ultrabook heeft de naam Kira gekregen, en zal tussen 1599 en 1999 dollar gaan kosten. Wanneer de ultrabook naar Nederland komt, of tegen welke prijs deze hier verkocht zal worden is nog niet bekend, maar er zijn wel al een aantal gegevens over bekend.


De ultrabook zal een resolutie van 2560 x 1440 pixels hebben op een scherm van 13 inch. Dit leidt ertoe dat de ultrabook een pixel dichtheid heeft van 221 pixels per inch, en hoe meer pixels een scherm heeft per inch, hoe scherper het beeld is. Dit is vergelijkbaar met het Retina-scherm van de Apple MacBook Pro en de Chromebook Pixel.

Verder is de Toshiba kira extreem dun ( 1,77 ccentimeter) en weegt deze slecht 1,18 kilogram. Dit komt wel overeen met andere ultrabooks, en bijvoorbeeld de MacBook Pro. Verder beschikt de laptop over 256GB SSD geheugen, 8GB werkgeheugen van 1600Mhz, en een derde generatie intelChips. Dit alles zorgt ervoor dat de Ultrabook mee doet met de top van de markt op dit moment.

Geplaatst in Tech

Geef een antwoord